U bent hier

Sterreboskasteel en brouwerij Rodenbach, lid van het Herita netwerk

ma, 20/11/2017 - 15:50

Het kasteel van Rumbeke is een van de oudste renaissancekastelen van België.

In de 18e eeuw werd het licht classicistisch verbouwd, waarbij het Sterrebos werd aangelegd. De ingang werd in 1730 naar de zuidkant verhuisd. De westelijke en oostelijke poortgebouwen werden in 1731 gebouwd. Boven de tudorboog van de oosterpoort bevindt zich het wapenschild van de familie de Thiennes, die het kasteel bouwden. Het kasteel was nog lange tijd eigendom van afstammelingen van deze familie (onder de naam de Limburg-Stirum).

Het kasteel bevindt zich in het provinciaal domein Sterrebos. Langs de grote weide en vijver is een arboretum aangelegd. Op het plein voor het kasteel staat een indrukwekkende Plataan, die vermoedelijk uit de 18de eeuw stamt, toen het park werd aangelegd. In het Sterrebos kan u dan ook heerlijk historisch verantwoord wandelen. 

 

TENTOONSTELLING ‘KONING ALBERT I EN DE GROTE OORLOG’ 

Unieke tentoonstelling in het kasteel van Rumbeke gelegen in het provinciaal domein het Sterrebos. De tentoonstelling heeft een permanent deel: het leven van koning Albert I, en een evolutief deel : “Streven naar vrede”, de diplomatieke en geheime onderhandelingen.

 LEDENVOORDEEL

Als Herita-lid krijg je op vertoon van je lidkaart korting bij bezoek aan de tentoonstelling. Je betaalt € 4 i.p.v. € 6. 

 

BEZOEK BROUWERIJ RODENBACH op donderdagavond 7 december

In het West-Vlaamse Roeselare stichtte de familie Rodenbach in 1821 hun brouwerij. Ondertussen is Rodenbach het meest bekroonde bier te wereld! Bezoek op 7 december de brouwerij met een enthousiaste gids en leer niet alleen het uitzonderlijke bier kennen, maar ook de fascinerende familie Rodenbach. Na de rondleiding geniet je van een degustatie

Exclusief voor Herita-leden wordt de Oude Brouwzaal die tot 2001 in gebruik was opengesteld. Als extraatje krijg je een flesje Rodenbach mee naar huis. 

PRAKTISCH

Waar? Brouwerij Rodenbach - bezoekerscentrum, Spanjestraat 133, 8800 Roeselare

Wanneer? Donderdag 7 december 2017, om 19u (duur rondleiding: 2u, gevolgd door degustatie)

Prijs? € 12 (incl. rondleiding en degustatie)

Meer info over Brouwerij Rodenbach: www.palm.be 

Sterreboskasteel